Stage

Stage is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je loopt namelijk meerdere keren per jaar stage.

Stage

Stage is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je loopt namelijk meerdere keren per jaar stage.

Stage Een belangrijk onderdeel van je opleiding is de beroepspraktijkvorming (BPV), ook wel de stage genoemd. Tijdens de BPV ga je, aan de hand van leerdoelen, kennis toepassen en nieuwe kennis opdoen in de praktijk.

Het doel Hierbij raak je vertrouwd met de verschillende werkzaamheden binnen jouw vakgebied. Ook proef je de sfeer op de werkvloer van je BPV-bedrijf. Tijdens sommige stageperioden doe je een deelexamen.

De lengte De stageperioden bestaan uit perioden van 8 tot 10 weken en deze perioden breng je bij verschillende bedrijven door.

BBL Studenten die een BBL-opleiding volgen werken 4 dagen in de week bij een erkend leerbedrijf om praktijkervaring op te doen.

Het vinden van een bedrijf Bij het zoeken van een BPV-plaats word je vanuit school begeleid. De plaatsingscoördinator helpt je bij het zoeken in het ruime aanbod van BPV-plaatsen. Ook is het mogelijk om zelf een erkend leerbedrijf aan te dragen.

De begeleiding vanuit school Tijdens je BPV-perioden heb je een begeleider vanuit school die contact houdt met jou en je praktijkopleider. Wil je meer lezen over de stage? Klik dan hier voor het online BPV magazine.

Waar kun je stage lopen?

Hieronder stellen een aantal bedrijven zich aan je voor!

INTOS interior Solutions

INTOS is een interieurbouwbedrijf waar je allerlei functies kan uitvoeren.

Functies Voorbeelden van functies zijn: meubelmaker in de werkplaats, monteur in de buitendienst, werkvoorbereider en werken in de logistiek of in de machinale. Veel medewerkers bij INTOS zijn bij ons begonnen door middel van een stage vanuit het HMC!

De eindproducten INTOS maakt allerlei interieurmaatwerk voor diverse opdrachtgevers. Dat kan meubilair zijn voor een kantoorpand, maar ook voor ziekenhuizen of airports. Als stagiair heb jij de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan het maatwerkinterieur! Ga jij het maken bij INTOS?

Struik & Hamerslag

Struik & Hamerslag is een familiebedrijf wat is gespecialiseerd in het maken en installeren van zeer luxe interieurs voor grote jachten.

Maatwerk jachten De klanten zijn de Nederlandse jachtbouwers welke over heel Nederland verspreid zijn. Deze jachten worden gebouwd voor de rijken der aarde en worden volledig naar de wensen van de klant gebouwd. Dat betekent dat geen werkstuk hetzelfde is. Daarnaast worden bestaande jachten verbouwd en gerenoveerd, wat in principe overal kan worden gedaan.

Werkzaamheden Struik & Hamerslag produceert alles in eigen huis, wat betekent dat alle functies welke in een interieurbedrijf voorkomen ingevuld worden door eigen vakmensen met verschillende specialisaties. Denk aan het maken van werktekeningen, werkvoorbereiding, machinale houtbewerking, meubelmaken, fineerverwerking, vacuumvormen, scheepstimmerwerk, spuitwerk, CNC werk etc.

Werkplaats De werkplaats en kantoor staan in Strijen waar in een geklimatiseerde omgeving de interieurs worden gemaakt en afgewerkt. Daarna worden de interieurs ingebouwd in de jachten die ergens anders liggen.

Opleiding medewerkers De meeste medewerkers hebben als basis een opleiding bij het HMC voltooid waarna zij zich verder kunnen ontwikkelen. Struik & Hamerslag heeft een eigen leerschool waar jonge mensen met basisvaardigheden verder worden opgeleid tot volwaardige gespecialiseerde vakmensen!

Feadship

Feadship is een erkend leerbedrijf waar je zowel als BOL-student terecht kan voor je stage en als BBL-student voor een leerwerkplek. Werkzaamheden Feadschip bouwt superjachten op verschillende locaties in Nederland. Elk jacht is uniek. Ze ontwerpen én bouwen deze zelf, inclusief het luxe houten meubilair. Voor de studenten van het HMC in de richting Meubelmaker/(scheeps)interieurbouw biedt Feadship diverse mogelijkheden op het gebied van opleidingen en stages. BOL – leren en stage lopen bij Feadship Kies je voor een BOL-opleiding dan volg je je praktijk- en theorielessen op school. Stagelopen om praktijkervaring op te doen kan bij Feadship. Je kijkt en werkt gedurende jouw stageperiode mee op de afdeling Meubelmakerij of Jachtinterieurbouw. Je wordt begeleid door een gekwalificeerde praktijkopleider en leert de kneepjes van het vak van onze beste vakmensen. BBL – werken én leren bij Feadship Kies je voor een BBL-opleiding, dan ga je leren en werken tegelijk. Je werkt vier dagen in de week mee op één van de locaties. Daar word je begeleid door een gekwalificeerde praktijkopleider. Daarnaast ga je één dag in de week naar school om de theorie te leren. Je werkt op de afdeling Meubelmakerij of Jachtinterieurbouw. Je krijgt bij Feadship een dienstverband in de vorm van een leer-arbeidsovereenkomst en de kosten van de opleiding worden door Feadship betaald.

Heb je vragen over onze opleidingen of open dag?

Chat met onze voorlichters. De chat is linksonder op de website te vinden.

Wil jij je aanmelden voor een opleiding bij het HMC?

Op deze pagina zie je direct hoe dat kan.

De school in het echt zien?

Kom langs voor een rondleiding!